Om Amigos

Venskabsforeningen Amigos de El Doradito arbejder i kaffeområdet Murra. Murra Kommune ligger i det nordlige højland af Nueva Segovia, Nicaragua. Venskabsforeningen er tæt knyttet til Finca El*Doradito Aps. – et selskab der er dannet af en række danskere, bl.a. med det formål at dyrke kvalitetskaffe i Nicaragua.

Allerede fra starten var det tanken at anpartsselskabets virke også skulle have en social dimension. Venskabsforeningen Amigos de El Doradito blev dannet med dette formål for øje. Foreningen er selvstændig med egne formål og vedtægter; men arbejder indenfor den samme overordnede idé som Finca El*Doradito ApS.: At bevare Murra-området som et område, hvor der på bæredygtig vis produceres kaffe, og hvor der foregår en dynamisk udvikling, der sikrer befolkningen bedre livsbetingelser og udfoldelsesmuligheder.

Murra-området lider under flere onder, hvor fællesnævneren er fattigdom. Fattigdom har mange ansigter, bl.a. dårlig sundhedstilstand, ringe skolegang og høj børnedødelighed, for blot at nævne nogle meget synlige udtryk. Kaffe er en sårbar afgrøde, og de fattige kaffebønder har haft svært ved at klare flere års dårlige priser på verdensmarkedet for kaffe. Det har ført til en større fattigdom og manglede udvikling i landkommuner som Murra.

Venskabsforeningen Amigos de El Doradito arbejder med samfundsudvikling i bred forstand. Foreningens formål er rummelige og støtten kan kanaliseres hen, hvor det største behov identificeres, og hvor vore lokale partnere både har ekspertise og handlemuligheder.

Der kan læses mere om Venskabsforeningens arbejde på denne hjemmeside. Der vil også lejlighedsvis blive informeret om aktiviteterne på vores Facebook-side. Og man kan downloade en folder samt diverse nyhedsbreve og andre dokumenter fra menuen til højre.

Hvis du synes, at Venskabsforeningen Amigos de El Doradito’s arbejde er interessant og værd at støtte, kan du tilmelde dig via nedenstående formular og indbetale medlemskontingent til Merkurbank, reg. 8401 kontonr. 1094384. HUSK at angive navn & adresse, samt telefonnummer og email-adresse.
Medlemsskab for 2015 beløber sig til 200 kr., men man er selvfølgelig velkommen til at indbetale større støttebeløb.

Hvis man ønsker foldere til brug for medlemshvervning kan man også bruge denne formular.

Udfyld felterne herunder. Felter markeret med stjerne * skal udfyldes.

 

Verifikation